HTML

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bringaval.blog.hu/api/trackback/id/tr375395028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zellerlevél 2013.10.05. 22:09:56

Hát én ennek nem tudok örülni.

Az egyik alpolgármester a helyi napilap online oldalán megígérte, hogy még az idén meglesz a hiányzó 200 méter bicikliút, ami az új bácsai út melletti bicikliutat összeköti a híd feljárójával.

Ez nem bicikliút, rajta közlekedni sem gyalog, sem biciklivel nem lehet, célszerűtlen, ésszerűtlen.

bringaval · http://bringaval.uw.hu 2013.10.06. 10:27:15

Az a megépült aszfaltcsík, ami szerintem is járda, majd az esős, ködös, latyakos időben értékelődik fel.
A kevés tapasztalatom, amit az ottani biciklizés során szeretem, azt súgja, az építésig porban, a téli időszakban tényleg kereket beragasztó sárban lehetett csak alulról megközelíteni a hidat.
Ennél a keserves állapotnál akármiféle szilárd út jobb, természetesen jogos az észrevételed, nem ezt ígérte az alpolgármester. Ez nem bicikliút, nem jó a vonalvezetése, de legalább nem ragad. Ebben az értelemben fogadtam el Ádám (aki napi rendszerességgel jár arra) szavait, ahol a bicikliseket ennyire lenézik, a nagyon kevés is több a semminél.
A híd és környezete annyira az autók igényeit figyelembe véve épült, hogy olyan érzésem van, már nem is lehet biciklisbaráttá tenni, legfeljebb teljes átépítéssel.

zellerlevél 2013.10.06. 17:44:19

@bringaval:

Ha a térképeden a házak mögött, a zajvédőfalon belül jelölt utat másfél méter szélességben burkolattal látnák el (ez az ott lakóknak ugyan hátrányos lenne, mert nem tudnák hová kiborogatni a lenyírt füvet - jelenleg erre használják az udvaraik mögötti részt), illetve a lépcső szélén készítenének egy 10 centis sávot, ahol le és fel lehet tolni a bicajt, már megfelelő lenne.
süti beállítások módosítása